Ogenj, vročina, kemikalije, staljene kovine, nevarnost eksplozije, zmanjšana vidljivost. Ali so to vsakodnevna tveganja, s katerimi se srečujete v svojem delovnem okolju? Idealna rešitev so multinorm delovna oblačila, ki zagotavljajo najvišjo možno stopnjo zaščite pred vsemi zgoraj naštetimi tveganji in preprečujejo resne poškodbe z možnimi trajnimi posledicami.

Nova oblačila CERVA multi-norm izpolnjujejo najstrožje standarde glede zaščite pred vročino in ognjem, med varjenjem in pred toplotnimi učinki električne razelektritve: EN 11612, EN 1149-5, EN 11611, EN 61482. Poleg tega nekateri modeli Oblačila z več normami izpolnjujejo tudi standard EN 20471 za opozorilna oblačila z visoko vidnostjo za profesionalno uporabo. Tako ponuja široko možnost uporabe v različnih delovnih pogojih v zaprtih prostorih in na prostem.

Zaščitni znak večnormativnega oblačila so tiskani piktogrami normativov na sprednji strani.

Materiali linije

Naša nova kolekcija multinorm oblačil je v bistvu sestavljena iz dveh linij, ki vsebujeta enake modele, ki se razlikujejo po materialni sestavi.

 • Linija FR (zaviralec gorenja) je izdelana iz 99 % bombaža in 1 % antistatičnih vlaken. Poleg tega ima ta materialna mešanica negorljivo površinsko obdelavo, ki je kratek čas odporna na vročino in ogenj.
 • Linija PM (Permanent) je sestavljena iz mešanega materiala, ki vsebuje 65 % modakrila, 33 % bombaža in 2 % antistatičnih vlaken.

Vsa večstandardna oblačila CERVA izpolnjujejo certifikat OEKO-TEX STANDARD 100 za material in druge dele, ki niso škodljivi za zdravje ljudi.

Obe liniji vključujeta naslednje izdelke:

 • delovni kombinezon
 • delovne hlače do pasu
 • delovna jakna
 • delovna majica z dolgimi rokavi

Linija HI-VIS vključuje

Obe liniji ponujata tudi večstandardne modele HI-VIS za profesionalno uporabo v zunanjih pogojih z zmanjšano vidljivostjo. Njihov sloj HI-VIS z všitimi odsevnimi trakovi jim zagotavlja certifikat EN 20471.

Linija HI-VIS vključuje:

 • delovni kombinezo
 • delovne hlače do pasu
 • delovna jakna

Zakaj izbrati kolekcijo MULTINORM?

Potrebujete oblačila, ki varujejo delavca pred nevarnostmi, kot so visoka temperatura, ogenj, električni udar, kemikalije in drugo? Kolekcija MULTINORM je bila posebej razvita za zaščito pred temi tveganji in je idealna za uporabo na primer v petrokemični industriji ali energetiki. V kolekciji boste našli tudi opozorilna oblačila, namenjena tistim, ki delajo na prostem in morajo biti vidni. Kolekcijo MULTINORM odlikuje domiselna izbira materialov in posebna površinska obdelava, ki zagotavlja najboljše zaščitne lastnosti oblačil, hkrati pa ohranja zračnost in svobodo gibanja. Večstandardna oblačila CERVA zato niso le varna in praktična, temveč tudi udobna za nošenje ves dan. Pozabili nismo niti na praktične detajle, kot so veliko število žepov, nastavljiva dolžina nog ali manšete z ježki.

Pri katerem delu uporabljati Multinorm kolekcijo?

V notranjih prostorih se zbiralnik uporablja pri delu z odprtim ognjem, to je pri varjenju ali gorenju s plamenom ali električnim oblokom, kar je ena izmed najbolj uporabljanih tehnologij pri gradnji, proizvodnji ter vzdrževanju in popravilih strojev in naprav. V zunanjem okolju pride do stika z odprtim ognjem med strešnimi deli, ko so listi lepenke varjeni skupaj. Kolekcija MULTINORM je idealna tudi za vsa delovna okolja, kjer obstaja nevarnost eksplozije – energetska, kemična, živilska, lesna in papirna industrija so med rizičnimi sektorji.

Kolekcija MULTINORM izpolnjuje naslednje standarde

Oblačila iz kolekcije MULTINORM izpolnjujejo stroge zahteve več evropskih standardov hkrati.

To so:

 • EN 11612 – Oblačila za zaščito pred vročino in ognjem
 • EN 1149-5 – Oblačila za zaščito pred statično elektriko
 • EN 20471 – Oblačila visoke vidljivosti
 • EN 11611 – Zaščitna obleka za uporabo pri varjenju in sorodnih postopkih
 • EN 61482 – Oblačila za zaščito pred toplotnim učinkom električnega obloka

LINIJA FR

Oblačila iz linije FR (Flame-Retardant) so narejena iz mešanice bombaža in antistatičnih vlaken z težo 260 g/m2. Tkanina je obdelana s posebno negorljivo obdelavo. Ob stiku s plamenom ali razbeljenim ogljem bo material oblačil le zoglenel, vendar se ne bo vnel in ogenj se ne bo širil naprej. Oblačila iz linije FR so temno modre barve z rumenimi detajli. Modeli HI-VIS združujejo temno modro, opozorilno rumeno, všite odsevne črte in rumene detajle.

LINIJA PM

Za izdelavo oblačil iz linije PM (Permanent) je bila uporabljena zračna mešana tkanina iz modakrila (65 %), bombaža (33 %) in antistatičnih vlaken (2 %) z težo 270 g/m2. Ravno visok delež modakrila daje liniji PM izjemne lastnosti: modakrilno vlakno je naravno negorljivo, mehko na dotik, močno in dimenzijsko stabilno. Oblačila iz linije PM združuje barvna shema – temno modra barva kot osnova in rdeči detajli. Modeli HI-VIS združujejo temno modro, opozorilno rumeno, všite odsevne črte in rdeče detajle.

KROJ

Vse hlače v kolekciji so oblikovane v RELAX kroju. Kaj je značilno?

 • kroj z rahlo spuščenim pasom
 • noga je rahlo zožena od stegna do kolena
 • spodnji obseg noge ustreza širini obsega v kolenu
 • ustreza vsem tipom postave

OGLEJTE SI VSE LINIJE KOLEKCIJE MULTINORM