Zaščita pred padci se pogosto jemlje rahlo, čeprav ima podcenjevanje pogosto usodne posledice. Neverjetno je, kako pogosto je zanemarjen. Hkrati je dovolj, da povežete preproste trgovske številke. Čas odziva človeka na nepričakovan dogodek je približno 2 sekundi. V tem času eden leti skozi prosti padec 19,6 m in doseže hitrost 71 km / h. Na svetu je le malo obotavljanja in nesreče. Da bi zmanjšali te nevarnosti, predstavljamo našo ponudbo izdelkov za zaščito pred padci.

Kolektivno varovanje pred tveganjem

Nudimo načrtovanje, namestitev, vzdrževanje in pregled sistemov s fiksnim zaklepanjem. To so naprave, nameščene na zgradbah ali konstrukcijah, ki služijo kot sidra za vzdrževanje ali izvajanje dejavnosti na višini. Ti sistemi so vedno zasnovani za posebne razmere in so na mestu namestitve stalni.

Če zahtevate, se obrnite na naše prodajne predstavnike. Na kraj bo prišel tehnik, odgovoren za projekt, in v sodelovanju z vami oblikoval najboljšo rešitev za varno izvedbo dela.

Sistemi so certificirani po standardih EN795 in EN353-1

Ponujamo prodajo najema in vgradnje varnostnih mrež pred padcem z višine. Omrežja so optimalna rešitev na mestih, kjer je drug način zavarovanja neučinkovit zaradi zapletene namestitve in pokritosti le majhnega prostora, potrebnega za izvedbo dela. Dobavljamo in namestimo omrežja v skladu z EN1263-1. Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na naše prodajne predstavnike.

 

Ko se moraš zaščititi pred padcem

Na delovnih mestih in dostopnih cestah, če se nahaja višje od 1,5 m nad okoliško raven ali če prosta globina pod njimi presega 1,5 m.

Na vseh drugih delovnih mestih in dostopnih cestah, ki se nahajajo na kateri koli višini nad vodo ali nad snovmi, ki ogrožajo življenje ali zdravje v primeru padca, na primer z izgorevanjem, opeklinami, akutno zastrupitvijo in zadušitvijo.

Osnove za delo na višini:

Osnovne komponente zaščite pred padcem opisuje sistem ABC. Iz angleščine:

A-sidro-sidro

B- Telo – telo ( pas )

C-povezava

Sistem vedno deluje samo kot celota, brez katerega koli dela pa ni funkcionalen.

Naprava – sidro / sidro

Sidrna točka: profilna greda, odri, žarek ali druga gradbena točka. Nameščene sidrne točke so običajno označene v značilni barvi. Ne uporabljajte nepreverjenih sidrnih točk. Za zasidranje ne uporabljajte mest z neznano ali dvomljivo nosilnostjo!

Sidrno napravo razdelimo na dve vrsti:

  • trajno sidrišče: Vodoravni ali navpični kabelski ali železniški sistem. Trajno nameščene sidrne točke.
  • začasno sidrišče ( sidrne zanke ali kabli, kovinske opornice, odri, prenosni sistemi trakov, kovinske spone itd.

B – Vpenjalni pas

Uporablja se za ulov padca

  • uporablja se celoten pas za zajem telesa, kadar obstaja nevarnost padca
  • hkrati se lahko uporablja za delovno pozicioniranje ali omogoča delo v vzmetenju na vrvi
  • vsi pasovi izpolnjujejo evropske standarde za ulov padca. Razlikujejo se v drugih dodanih lastnostih ali elementih, ki povečujejo udobje uporabe, na primer hitrih zaponk ali oblazinjenja posameznih trakov.
  • pozicionirni pas služi za preprečevanje vstopa na mesta, kjer obstaja nevarnost padca, in ne more nadomestiti zaklepnega pasu

C – Pritrdilni elementi ( lano z dušilcem zvoka, samonavijajočo napravo ali pozicioniranjem pomeni )

Uporabljajo se kot vmesna povezava med delavčevim pasom in sidrno napravo

( npr. dušilec vrvi, izvlečni odvodnik za padce itd … ).

Pritrdilni elementi so lahko v dveh vrstah:

  • zadrževalni sistem: zadrževalni sistem odpravlja tveganje padca – delavca prepreči iz nevarnega območja s tveganjem padca, deluje kot previdnost
  • jesenski odvodnik: zadrževalni sistem zmanjša posledice padca. Vključuje dušenje

Kaj je dobro vedeti

Pomemben vidik celotnega sistema uporabe sredstev za zaščito pred padci je priprava načrta evakuacije in reševanja. Vsak delavec in odgovorna oseba, ki nadzira delo na višini, mora biti seznanjen s tem načrtom.

Upoštevajte načela varne uporabe naprav za zaščito pred padci, ki delujejo na višini. Pred vsako uporabo zaščitnih naprav pred padcem je treba preveriti njihovo funkcionalno stanje in brez napak.

Noben izdelek ne sme pokazati poškodb ali okvar.

Pri uporabi zaščitnih naprav za padce upoštevajte proizvajalčeva navodila za uporabo.

Vsaka od teh naprav je redno pregledana vsakih 12 mesecev od prve uporabe. Življenjsko dobo teh izdelkov proizvajalec navede v navodilih za uporabo.